<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха по...

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечий външен министър, защото мисли, че има право (видео)

07 Юни 2022
0 1194

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечий външен министър, защото мисли, че има право. Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините относно отказания полет на руския външен министър Сергей Лавров.

„Имаме ясни санкции за руски полети. Няма да бъдем тези, които нелегално да пускат нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат право. Има закон, има правила и страната ни ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади”, заяви Петков.

Лавров за затварянето на въздушното ни пространство: Скандално и безпрецедентно

Петков: Гориво има, паниката е хибридна атака, организирана от ГЕРБ

Министър-председателят коментира и други актуални теми.

За акта в Битоля Петков подчерта, че това е недопустимо действие от страна на задържания.

„Получих лично обаждане от Димитър Ковачевски. Той ми каза, че трябва да покажем, че ние наистина искаме да махнем всякакви отделни провокации и че заставаме твърдо срещу езика на омразата. Благодарих му за бързите действия”, обясни Кирил Петков.

Задържаха подпалвача на българския културен център в Битоля (видео)

За готовността на Макрон да организира среща София-Скопие

„Европа започна изяло да разбира проблематиката и иска да помогне нашата ясна позиция да бъде защитена. Когато говорим за защита на българите в Северна Македония, да има ясни и конкретни мерки преди да се стигне до каквото и да е споразумение. Г-н Макрон се опитва да види дали ЕС може да бъде гарант за тези изисквания, които България отдавна е поставила”, каза Петков.

“Пет хиляди лева на час” – Защо избухна война за границата?

За охраната на зам.-министъра на земеделието

„Когато се бием с мафията, тя се опитва да отговори обратно”, коментира премиерът.

И допълни: „Както знаете този зам.-министър взе много лично въпросът за изчистване на границата между България и Турция. Тя е втората най-затруднена граница в света откъм трафик. И това, че беше разбита реално една схема, която от много години беше там, е предизвикало обратна реакция. Получих сведения, за които трябваше да можем веднага да отреагираме и този човек да бъде под охрана.

Актуализацията на бюджета: 11,9% инфлация, таванът на дълга се увеличава с 3 млрд. лева

За актуализацията на бюджета

Според премиера в момента актуализацията на бюджета решава базов проблем.

„Въпреки че икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцентът на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет”, заяви премиерът.

По думите на Петков работодателите знаят, че обещаното ще бъде изпълнено.

„Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса”, поясни министър-председателят.

Източник и видео: NOVA

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечий външен министър, защото мисли, че има право (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции