<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112370" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петата вълна ...

Pfizer прогнозира през коя година ще свърши пандемията

19 Декември 2021
0 32335

Pfizer прогнозира през коя година ще свърши пандемията.

Американската фармацевтична компания Pfizer прогнозира, че пандемията от коронавируса може да продължи до 2023 г. Преди появата на „Омикрон“, главният лекар на САЩ Антъни Фаучи прогнозира, че пандемията ще приключи през 2022 г., а сега ръководителите на Pfizer заявиха, че компанията вярва, че до 2024 г. коронавирусът трябва да бъде ендемичен по целия свят, което означава, че вече няма да има пандемия.

Pfizer прогнозира през коя година ще свърши

Обявявайки планове за разработване на режим с три дози за деца на възраст от 2 до 16 години, главният научен директор Микаел Долстен каза на конферентен разговор, че резултатите от три дози сред хора на възраст над 16 години показват, че подходът предлага по-голяма защита.

Нидерландия наложи пълен локдаун

„Затова решихме да модифицираме всяко от педиатричните проучвания, за да включим трета доза към серията и да потърсим лиценз за серия с три дози, а не за такава с две дози, както първоначално се очакваше“, казаха от компанията.

Pfizer прогнозира през коя година ще свърши

Pfizer разработи своята ваксина срещу коронавируса заедно с германската компания BioNTech SE. Сега разработват версия на своята ваксина, пригодена за борба с варианта „Омикрон“. Очакват да започнат клинично изпитване на актуализираната ваксина през януари.

Pfizer прогнозира през коя година ще свърши

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции