<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109433" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Герджиков за...

Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е на около 30 години

25 Ноември 2021
0 2946

Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е на около 30 г.

47-мият парламент се очертава като най-млад досега. Оказва се, че всеки десети депутат в новото Народно събрание е около 30-годишен.

Най-младият депутат е 23-годишен, а повечето народни избраници ще прекрачат прага на Народното събрание за първи път. Те нямат и сериозен политически опит зад гърба си. Една не малка част идват от IT сферата, сред тях има специалисти по криптовалути.

Други са юристи, икономист. Зад депутатските банки сядат и пилот, ултрамаратонец, шахматист и рапарът Ицо Хазарта.

Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е на около 30 г.

От администрацията на НС заявиха, че са готови за посрещането на депутатите. Очаква се сега президентът да издаде указ, с който да насрочи първия работен ден на депутатите.

Като най-голяма политическа сила в новия парламент, най-вероятно депутатите от „Продължаваме промяната”, ще се настанят в стаята, която до скоро се заемаха тези от ГЕРБ.

В първия си ден всеки депутат ще получи папка с конституцията и временна карта за гласуване. Те ще се гласуват с тях, докато бъдат свалени биометричните данни, с които системата за гласуване работи. А с всяко натискане на бутона, ще зависят бъдещите политики на страната. Затова и президентът обеща да свика парламента до дни. 

„Пред новите депутати стоят две важни задачи – съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавен бюджет”, посочил е президентът Румен Радев.

Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е на около 30 години
Ще успеят ли депутатите да одобрят бюджета за по-малко от месец?

„Опитът показва, че той може да бъде извървян за малко над месец. Така че не е невъзможно, ако се забърза свикването на новото Народно събрание, да имаме приет бюджет до 31 декември. Но това е доста на ръба”, обяснил е икономистът Лъчезар Богаданов.

Кирил Петков: Бих се радвал главният прокурор сам да си даде оставката, за да не се занимаваме с него (видео)

За да се гласува, обаче първо трябва да се внесе проект от Министерския съвет. Такъв все още няма. Възможен е и друг сценарий – държавата да започне годината със стария бюджет.

Законът за публичните финанси поставя и ограничения. Старият бюджет може да се прилага не повече от три месеца. 

Източник: NOVA

Снимки: Булфото

Пилот, рапър и ултрамаратонец влизат в НС, всеки десети депутат е на около 30 г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции