<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57557" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Японска комп...

“Pininfarina” празнува 90 години с чудовищния модел “Battista Anniversario” (видео и снимки)

10 Март 2020
0 1336

Това ще бъде изключителен автомобил, тъй като само 5 бройки от него ще бъдат произведени от квалифицираните майстори в Камбиано, Торино.

Имайки предвид ограничения брой, цените ще започват от „едва“ 2,6 милиона евро, като всeки един екземпляр ще бъде боядисан в комбинация от екзотични цветове на Pininfarina, а именно “Bianco Sestriere”, “Grigio Antonelliano” и “Iconica Blu”.

Боядисването на автомобила ще се извършва ръчно, а времето, отделено за всеки модел, може да отнеме няколко седмици.

Лука Боргоньо, ръководителят на дизайнерския отдел на “Automobili Pininfarina” твърди, че „Battista Anniversario” ще има една от най-сложните бои в света.

“Процесът на създаване на такъв завършек е близък до този на велик художник, който завършва свой шедьовър. Резултатът е повече от просто визуално произведение на изкуството. Той е стайлинг, балансиран с върховно изпълнение, създавайки истинска Pininfarina – красотата на силата и силата на красотата”, каза той.

Удивителното е, че за да се нанесе правилно боята, слой по слой и цвят по цвят, автомобилите трябва да се разглобят и сглобят цели три пъти!

“Battista Anniversario” ще се предлага стандартно с пакета “Furiosa”, който се състои от предна броня, съставена изцяло от въглеродни влакна, странични спойлери и заден дифузер.

В случай, че искате да закупите нормалния модел, той може да бъде снабден с този спортно изглеждащ пакет, но няма да бъде боядисан в уникланите цветове, както юбилейните модели.

Управлението на суперколата е допълнително подобрено чрез наличието на революционни джанти с механизъм за централно заключване, който намалява теглото им с 10 килограма. Това дава възможност на автомобила да се движи „безопасно“ при скорости от 350 км/ч.

Говорейки за скорост, автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 2 секунди и да достигне 300 км/ч от място за малко по-малко от 12 секунди.

Тази мощност се постига благодарение на четирите електрически мотора, които задвижват колата и развиват комбинирани 1900 к.с. с 2300 нютонметра въртящ момент.

В крайна сметка, “Pininfarina” ще успее да държи високо вдигната глава с този юбилеен модел, тъй като ще бъде производителя на най-бързия и луксозен автомобил в Италия.

Източник: AutoEvolution

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции