<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35698" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Bugatti" пр...

Pininfarina Spa Battista е най-бързият автомобил в света (видео)

12 Март 2019
0 3684

Луксозният хиперкар Pininfarina Spa Battista бе представен миналата седмица на откриването на ежегодното автомобилно изложение в Женева.

 

Италианското студио за автомобилен дизайн Automobili Pininfarina, което е собственост на индийския мултинационален конгломерат Mahindra, заяви че ще произведе само 150 екземпляра като всеки един ще бъде на цена от 2.6 милиона долара.

 

"Искахме колата да олицетворява италианския дух. Тя има нежни гънки, които връщат чувството за колите от 60-те и времето, когато нашето студио стана наистина легендарно. Самото купе сякаш говори италиански." – каза Лука Боргоно, главен дизайнер в Pininfarina.

 

Най-отличителната характеристика обаче, с която автомобилът си заслужи прозвището "хиперкар" е това, че той има мощност от 1900 конски сили, разпределени в 4 различни ел. двигателя, всеки от които задвижва по едно от колелата.

 

Battista  заслужи титлата за най-бърза кола, защото е способна да ускори от 0-100 км/ч за по-малко от две секунди,а батерията издържа цели 450 км само с едно зареждане. 

 

С тази си мощност тя стана и най-бързата кола, произвеждана някога.

 

Главният изпълнителен директор Майкъл Першке каза обаче, че автомобилът ще бъде ограничен до максимална скорост от 350 км/ч.

 

"Тази кола ускорява от 0 до 300 км/ч по-бързо от изтребител F-16, но ще бъде пусната в продажба с ограничение на максималната скорост до 350 км/ч поради съображения за сигурност. В допълнение към нея ще има пакет за каране по специални писти", допълни Першке.

 

Pininfarina Spa Battista неоспоримо е един шедьовър, който със сигурност ще остане в историята като една от най-красивите хиперколи не заради футуристичните й форми, дизайн или бързина, а заради това, че дизайнерите са успели да слеят всичките тези неща в едно неустоимо и завладяващо цяло.

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции