<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Covid-19 е отнел ...

Николай Денков: Има плавно нарастване на случаите на Covid-19 в училищата

21 Септември 2021
0 350

През следващите три седмици приоритет на Министерството на образованието и науките е присъствното обучение и контролът върху спазването на противоепидемичните мерки, съобщи на брифинг просветният министър Николай Денков, цитиран от bTV.

Николай Денков: Има плавно нарастване на случаите на Covid-19 в училищата

“В момента имаме плавно нарастване на случаите, което все още не е тревожно. Трябва да внимаваме да няма рязко увеличаване“, заяви Денков.

По последни данни към 20 септември 0,71% от учителите са карантинирани, а процентът при учениците е 0,44. Служебният министър допълни, че това плавно покачване на случаите е очаквано.

Най-много карантинирани ученици във Велико Търново – 1,12%. Следва Кюстендил с 0,83% и Шумен с 0,77%.

„Как ще се развият тези проценти зависи от две неща – едното е спазването на мерките извън училище и как се спазват вътре в учебните заведения.”, допълни още той.

Към момента около 32% от учителите са ваксинирани, включително с първа игла. От учениците по последна информация има малко над 2% ваксинирани.

Николай Денков: Има плавно нарастване на случаите на Covid-19 в училищата

“Най-труден ще бъде периодът около средата на октомври и се подготвяме за този момент”, поясни просветният министър. Вторият приоритет на МОН е подготовката на документите, свързани с кандидатстването по европейските проекти и програми. По думите на Денков става въпрос за сериозни суми.

Третият приоритет е подготовката на бюджета за следващата година и на актуализираната тригодишна бюджетна рамка. Николай Денков представи и свършеното до момента от МОН, както и нови лица във ведомството.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции