<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-великият ...

Пловдивският кмет: “Винаги сме знаели, че парите не стигат!”

07 Февруари 2023
1 396

Пловдивският кмет: “Винаги сме знаели, че парите не стигат!”. Това обяви Здравко Димитров в ефира на bTV тази сутрин по отношение на строежа на пловдивските стадиони. В дълго интервю той изясни и обстоятелствата около новите стадиони на двата пловдивски гранда, като добавка на думите си защо се получи скандала между него и Бойко Борисов.

Пловдивският кмет: &#8220;Винаги сме знаели, че парите не стигат!&#8221;
Стопкадър: bTV

Димитров бе категоричен, че още в началото на проекта през 2019 г. е имало яснота, че заложените 25 милиона лева няма да бъдат достатъчни за пълното завършване на стадионите:

“Още от началото беше ясно, че няма пари – специално за стадион “Христо Ботев”, няма достатъчно пари. Бяха отпуснати 25 милиона, сметката тогава беше 53 милиона. И трябваше или държавата да се намеси, защото община Пловдив – един път дадохме три милиона, после още 15 милиона. И пак няма да стигнат тези пари, има индексация. Има неща, с които и аз не съм съгласен.”

“От държавата бяха отпуснати 25 милиона за стадион “Христо Ботев” и 12 милиона за “Локомотив”. Стадион “Христо Ботев” е по-голям и трябва по-голям ресурс. Нямаше тогава пари, това ви казвам. И оттогава търсим начини за финансиране. Ако държавата не намери финансов ресурс, община Пловдив не разполага с толкова пари. Капиталната програма е около 30-40 милиона на година, но вътре влизат пътища, ремонт на детски градини, ясли. Винаги съм го казвал това, винаги. До министерства съм писал писма, общо съм писал с феновете, те много добре знаят. То е ясно. Аз не мога да прикрия нещо, което е ясно.

Някой насочва феновете към мен, точно така е. Но те разбират ясно ситуацията каква е, скоро ще имате повод за нови новини.”

Скоро се очаква нова среща между градоначалника и организираните фен общности на “Ботев” и “Локомотив”. Обещанието за още новини изглежда интересно на фона постоянните заплахи от странаи на двете фен общности за ефективни протести. Столът на Димитров е горещ не само заради футболните страсти. Кметът на Пловдив обяви решението си след като Борисов му поиска оставката (видео)

Видео: bTV

Пловдивският кмет: “Винаги сме знаели, че парите не стигат!”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции