<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Плуване без горнище в Берлин – вече е позволено

10 Март 2023
1 113

Плуване без горнище в Берлин – вече е позволено.

След решение на градските власти, на жените скоро ще бъде разрешено да плуват топлес в обществените басейни на германската столица. Това предава ВВС. Новината идва, след като жена, която беше изхвърлена от открит басейн, правейки си слънчеви бани без горнище, предприе съдебни дела.

Френският вътрешен министър се обяви в защита на плажуването без горнище на банския

Втора жена се оплака, че ѝ е казано да се прикрие, докато е била на закрит басейн през декември.

Властите се съгласиха, че жените са били жертви на дискриминация и заявиха, че всички посетители на басейните в Берлин вече имат право да ходят без горнище.

Плуване без горнище в Берлин &#8211; вече е позволено

Решението ще бъде приветствано от тези, които защитават това, което е известно като Freikörperkultur – култура на свободното тяло.

Чуждестранните посетители в Германия често са изненадани – а понякога и направо смутени – от гледката на голи германци в езера, паркове или сауни. Но това е страна, която счита публичната голота в някои условия за подходяща и здравословна.

А въпросът дали и до каква степен това е допустимо в общинските плувни басейни измъчва много местни власти. Миналото лято Гьотинген в Долна Саксония и Зиген в Северен Рейн Вестфалия позволиха на жените да плуват без горнище.

Операторът на басейни в Берлин, Berliner Bäderbetriebe (BBB), всъщност не е променил правилата си, които настояват бански костюм да покрива гениталиите. Оттам просто поясняват, че това важи за всеки посетител, независимо от пола му.

Плуване без горнище в Берлин – вече е позволено

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции