<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182953" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта: ...

По 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото са взимали висши полицаи, съдии и прокурори (видео)

04 Юни 2023
0 955

По 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото са взимали висши полицаи, съдии и прокурори. Това заяви пред бТВ Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. Според него страшно много интереси са закопани в прокуратурата. 

Демерджиев: Разследваме дали Ангел Христов-Геле е влязъл жив в България

По 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото са взимали висши полицаи, съдии и прокурори (видео)

“Петьо Петров – Еврото не е измислил сам схемата. В душата и сърцето на политическите партии е бъркано. Дълги години пред ресторанта имаше патрулка. И до ден днешен МВР не казва нищо черно на бяло”, споделя журналистът.

Лично Станкушев бил получил заплаха от Пепи Еврото, че не само от Covid се умира. По думите му и Иван Гешев, и Борислав Сарафов не казват истината за аферата. Тази мрежа за влияние е абсолютна мафия, смята Станкушев. Според него е важно как ще реагират политиците.

Подробности

Кристиан Христов бе отведен от полицията преди обявената от него пресконференция, за да не говори, предположи той.

Мрежата, контролирана от Петьо Еврото не е единствената за влияние върху магистрати, посочи и Лора Георгиева от фонда. Заплати са давани на прокурори и полицаи и има разработена система за компромати, според нея. Всички магистрати, които са влизали в ресторанта, са записвани, както твърдят двама от участниците в схемата.

Мафията

“Знаем, че много висши полицаи, съдии, прокурори са взимали до 20 000 лева заплата на месец от Петьо Еврото. Това не идва от джоба на Петьо Еврото, това идва от подмяна на цялата съдебна система, от разграбване на бизнеси, от изпълняване на политически поръчки”, каза Станкушев.

„Убеден съм, че през цялата тази машина минават и определени силни ходове за дестабилизиране на България геополитически“, уточни журналистът.

„Това ще остане единствено в историята – в един определен момент, на конкретна дата, малко след като нещо избухнало до колата на главния прокурор се стига до тежка колизия в най-високия етаж на прокуратурата, което означава, че има страшно много интереси там закопани“, добави Станкушев.

По думите му това не са само междуличностни отношения. Директорът на Антикорупционния фонд разказа и че Петьо Еврото лично е заплашвал него и колегата му журналист Ники Стайков.

По 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото са взимали висши полицаи, съдии и прокурори (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции