<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Две години от...

По традиция депутатите ще почиват цели 10 дни за Великден

20 Април 2022
0 209

Предложението великденската ваканция на депутатите да бъде съкратена не бе прието и те ще излязат в почивка от десет дни. Така народните представители ще се върнат на работа чак на 4 май, пише Булевард България.

Официалните почивни дни за празника са 4 – от Разпети петък до Светли понеделник.

Някои депутати ще се наложи да са в София и на 3 май заради заседания на комисии, в които участват.

По традиция депутатите ще почиват цели 10 дни за Великден
Булфото

ГЕРБ предложи съкращение на ваканцията. “За” гласуваха само депутатите от партията, шестима представители на “Има такъв народ” и един от “Продължаваме промяната”.

“Против” се обявиха ДПС и част от депутатите на “Демократична България”, докато останалата част от запазиха позиция  “въздържал се”.

Народните представители нямат право на годишен отпуск, затова в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание са предвидени ваканции – около Коледа и Нова година, Великден и през лятото.

Продължителността е фиксирана в документа и през пролетта тя е 10 дни. С решение на парламента срокът може да се съкрати или почивката да се отмени. Има и механизъм за свикване на извънредни заседания. 

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции