<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почина певец...

Почина бащата на Мария Игнатова

14 Април 2022
0 7865

Почина Игнат Игнатов – бащата на известната ТВ водеща Мария Игнатова. Скръбната вест съобщи самата тя в социалните мрежи.

“Бунтар, дисидент, инженер, революционер, художник, мъдрец, поет, гений… Баща”, с тези думи започна емоционалния си пост Мария.

“Няма да забравя. Ще разказвам. Ще настоявам, че все още имаш съмишленици и тук, на покварената ни земя. И ще се раждат нови. Ще вярват, ще се борят, ще успяват, ще се провалят, ще оставят дири светлина. Върви спокоен и горд към безкрая, тате”, написа още тя в Instagram.

Игнатова сподели и част от творчеството на баща си, качено в неговия блог преди малко повече от четиринайсет години, по-точно на 9-и март 2008 г.

Из блога на Игнат:

“Диша, нали знаеш, че не съм аз

Диша е сърбин. Живял е в някоя от столиците на бивша Югославия. После, ще-не ще, се премества в Белград. По понятни причини. Някои ги наричат “геополитически”.
В Белград Диша беше директор на предприятие. Инженер. По време на ембаргото му помагах да снабдява предприятието си с електроди и метали. Всичко беше точно, човешко… Проблеми нямахме.
Не мога да забравя как Диша товареше  в собствената си кола безумно малките, в сравнение с официалния крадлив бизнес, количества метал, за да оживее неговото предприятие.

И по-далече. Някога, преди много години, ни гостуваше сърбин на име Александър.  Простоват, готин, ухилен. Бяхме го кръстили “Александър от зелената ливада” – имаше такъв филм. Александър беше част от нашата луда-млада компания. И се радваше на всичко, в което го въвличахме.
Едва ли някой може да ни скара.

Диша, и пак да те поставят в ембарго, и пак да те бомбардират, ела отново при мен, ще ти помогна.
Ние не сме луди, ние сме нормални.

Меджит Кахримани, албанец от Скопие: “Г-н Игнат, то тая война е лудост. Тя няма да свърши сто години. Па я волим да пием со сите по едно каве, па да си кажем по човешка дума. А то, то е лудост!” Меджит също е инженер. Просто човек.
Мисля, че между Меджит и Диша няма разлика. Както и между мен и тях.

Останалото е играта на Мръсниците”.

Ние от “Господарите” изказваме най-искрените си съболезнования на нашата прекрасна Мария!
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции