<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков пред Gu...

Политически страсти в квартал “Факултета” (РЕПОРТАЖ)

24 Юни 2022
1 5209

Политически страсти в квартал “Факултета” уловиха репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт. Те посетиха махалата, за да разберат знаят ли хората там какво се случва в страната и какво мислят за политиците. Гледайте!

Политически страсти в квартал "Факултета"
Хората се измориха от избори

Съдейки по реакциите на повечето от събеседниците ни, те нямат особена вяра в политиците. Някои споделят, че харесват Бойко Борисов, други – Слави Трифонов, трети разчитат на Румен Радев. Някои очакват “Бог да изпрати” човек, който да управлява страната. Други искат сами да управляват. Трети – биха запалили парламента.

Повечето от хората там не са очаровани от живота си в момента -глад, мизерия безработица и кражби са само част от причините, които изброиха пред камерата ни. Болезнено искрени, на тях очевидно вече им е писнало и от избори, и от неспазени обещания от политици.

Пъстрите им мнения не се различават толкова драстично от тези, които чухме и видяхме по време на протестите за и против правителството.

Коментарът на “Господарите”

Може би е крайно време политиците да се сещат за избирателите си от тези райони не само по време на избори. Може би е крайно време самите хора там да узреят, че продавайки гласовете си по време на избори, не си гарантират по-добър живот занапред. А може би те дори вече са го осъзнали. Въпрос на време е вече да не са удобни гласоподаватели, които да се използват с определени користни цели. Живеещите в ромските квартали са хора като всички нас и заслужават адекватни условия за живот, работа и развитие. Но с години умишлено са държани в изолация, за да кажат днес, че са “изпаднали от България тотално”. А утре? Утре е време да се опълчат на третирането им като “маса с избирателни права”.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Политически страсти в квартал “Факултета”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции