<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Политиците не пропуснаха да използват 22 септември за нови словесни престрелки

22 Септември 2021
0 421

Политиците не пропуснаха да използват 22 септември за нови словесни престрелки в социалните мрежи, пише bTV.

Слави Трифонов

„Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, не би била възможна, ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа. Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ?“, написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много – ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи“, завърши Трифонов.

Бойко Борисов

„113 години след обявяването на Независимостта на България е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно със задължението да си отговорен. Политическата криза, в която ни вкара избраният за обединител, се преодолява именно с отговорност“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„И днес, когато си спомняме за великото дело на едни силни държавници, призовавам лидерите на политическите партии да се опитат да загърбят егото си и да се поставят на висотата на онези, които почитаме. Защото България има нужда не само от независимост, но и от стабилност и растеж. Вярвам, че можем да го постигнем с разум и диалог. Всичко друго води до задълбочаване на хаоса. А хаосът е в полза само на олигархията и един човек, който реши, че юмрукът му е по-силен от разума“, написа Борисов.

Борисов се сравни с Исус Христос (видео)

Корнелия Нинова

„Днес е ден за българско самочувствие и уважение към държавниците, които проявиха смелост и дипломатически умения преди 113 години. В Манифеста на княз Фердинанд, прочетен в Търново, пише, че България е достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Да, достойна е била тогава, достойна е и сега. Но това достойнство трябва да се доказва всеки ден. И то е задължение най-вече на българските политици“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Националният суверенитет и българският национален интерес да ни водят във всяка мисъл и действие. Те могат да бъдат защитавани само от смели държавници дипломати. Компромиси в политиката са възможни, но никога компромис с българския национален суверенитет“, заяви Нинова.

Христо Иванов

„Независимостта е продължаващо състояние. Тя е въпрос на устойчива воля на една общност да бъде независима всеки ден. Когато нашите прадеди в Търново са направили тази заявка, те са започнали нещо, което ние трябва да продължаваме и днес. И днес е денят, в който да си припомним – Независимостта означава воля на един народ, на едно общество, на една гражданска и политическа общност да отстоява своята способност да взима решения за своята съдба“, каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той посочи, че България днес на хартия е независима държава, равноправен член на международната общност, но припомни, че страната е под наблюдение по отношение на правосъдието си.

Иванов определи това като признак, че „нашите най-близки приятели в ЕС не признават способността на България да носи най-важната част от държавния суверенитет – правосъдния суверенитет”.

Политиците не пропуснаха да използват 22 септември за нови словесни престрелки
Мая Манолова

„Предците ни са горди и независими хора. България може, дори когато великите сили не са с нас. Когато имаме кауза и вярваме в свободата и независимостта, можем да успяваме. Това е предизвикателство пред всеки българин днес“, каза съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Много хора се чувстват сами и битката срещу тиранията и едноличния модел изглежда на моменти безнадеждна, защото имаме силен противник. Историята показва, че когато имаме кауза, когато се борим за свобода и независимост, успяваме“, каза още Манолова.

Политиците не пропуснаха да използват 22 септември за нови словесни престрелки

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции