<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наградиха по...

Полицаи глобиха британския премиер (видео)

20 Януари 2023
0 177

Полицаи глобиха британския премиер, пише в. Дневник.

Британският премиер Риши Сунак е глобен за това, че се е возил в кола без предпазен колан.

Сунак снимал видео на задната седалка, докато бил на официално посещение в северната част на страната. Именно на видеото полицаите забелязали, че Сунак е в движещ се автомобил, но без поставен колан.

Пътуване в България променило завинаги убежденията на тъста на Риши Сунак

„След разпространението на видеоклип в социалните медии, показващ лице, което не слага предпазен колан, докато е пътник в движеща се кола в Ланкашър, издадохме условно предложение за фиксирана глоба на 42-годишен мъж от Лондон“, съобщи полицията на графството в Twitter.

За британския премиер това е второ полицейско наказание. Миналата година той бе засечен да нарушава ограниченията за Covid-19, заедно с тогавашния премиер Борис Джонсън.

„Премиерът напълно приема, че това е грешка и се извини. Разбира се, той ще плати фиксираната глоба“, казва в изявление негов говорител.

Глобата за липса на поставен предпазен колан във Великобритания е до 500 паунда или почти 1118 лева. Изключение от задължението има само за спасителните служби, при пътуване в такси или ако шофьорът кара назад.

Риши Сунак влезе на “Даунинг стрийт” 10 в края на октомври след продължителна управленска криза, която доведе до оставката на Борис Джонсън и до краткото управление на Лиз Тръс.

Полицаи глобиха британския премиер (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции