<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Земетресение...

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

13 Април 2022
0 2156

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР, предава Dir.bg.

Става дума за 52-годишния турски шофьор на ТИР, който засне как български полицай му удря шамар, след като отказва да даде подкуп. Случаят е от участък на АМ “Тракия” в района на Ихтиман.

Полицай удари турски шофьор на камион (видео)

Скандалното видео бе разпространено от повечето турски медии и изпратено и до посолството на Анкара в София.
Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

Пред ensonhaber.com водачът на турския ТИР заяви: „Полицаят, който ме удари, ми поиска рушвет. Каза ми „Комшу, дай 10 евро „чорба парасъ“ (пари за супа – б. р.) и си тръгвай.“

„Карах зад 3 български ТИР-а. Единият се движеше много бавно, с не повече от 50 км. Другите пред мен тръгнаха да го изпреварват, аз ги последвах. В един момент зад мен се появи полицейска кола, спряха ме. Попитаха ме защо съм предприел изпреварването, на което аз реагирах с въпроса защо другите не са ги спрели. „Нарушител сте“, това ми каза единият от полицаите. Съгласих се да ми напишат акт, но обясних, че пари нямам и ще си платя глобата на границата. Той каза „Дай някакви пари за кафе“.

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР
Проверка на Министерството на вътрешните работи

Със заповед на министър Бойко Рашков, започна цялостна проверка на дейността на отдел “Охранителна полиция”. От вътрешното министерство съобщават, че е в ход и проверка на Областна дирекция на МВР – София (ОДМВР-София), както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител.

От МВР уточняват, че двамата служители са установени, те са младши инспектори, съответно с девет и 18 години стаж в МВР. При срещи с тях те са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия.

Изпратено е искане до Дирекция “Консулски отношения” за контакт с посолството на Турция у нас с цел среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция “Международно оперативно сътрудничество” и българския полицейски аташе в Турция.

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

Източник: Dir.bg, ensonhaber.com

Кадри: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции