<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169898" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Диана Димитр...

Полицейски шеф разпореждал на патрулки да обслужват частна фирма

15 Март 2023
2 543

Полицейски шеф разпореждал на патрулки да обслужват частна фирма. Това става ясно от прессъобщение на Прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд бивш началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР.

От прокуратурата посочват, че в периода февруари – май 2018 г. неколкократно е нарушавал и не изпълнявал служебните си задължения.

Разпореждал е съпровождане със служебен специализиран автомобил на МВР на тежкотоварна, извънгабаритна техника, превозвана от търговско дружество по републиканската пътна мрежа и общинските пътища на територията на област Благоевград. Това се е извършвало без издадени от Агенция „Пътна инфраструктура“ разрешителни, без платени дължими такси и разходи, както и без сключен договор. Наред с това за осъществяване на тази дейност обвиняемият отклонил автопатрул по безопасност на движението, изпълняващ планови задачи.

Полицейски шеф разпореждал на патрулки да обслужват частна фирма
Снимка: iStock

Обвиняемият поискал и приел от различни лица парични суми, които не му се следват, за да извърши действие и извършил действие по служба, свързано с реда за издаване на табели с регистрационни номера.

Да кажеш, че в България има корупция е все едно да кажеш, че в гората има дървета

Установено е, че в кабинета си обвиняемият държал късоцевно огнестрелно оръжие, пистолет „Макаров“ и боеприпаси – 43 броя патрони. Те били на частно физическо лице. Обвиняемият нямал издадено надлежно разрешение по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Полицейският шеф е дисциплинарно уволнен и служебното му правоотношение с МВР е прекратено.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Полицейски шеф разпореждал на патрулки да обслужват частна фирма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции