<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България веч...

Получени са 6 сигнала за компании, свързани с Nexo (видео)

31 Януари 2023
0 152

На заседание на временната комисия в парламента бяха изслушани председателят на КФН Бойко Атанасов и директорът на НАП Борис Михайлов. Това пише dir.bg.

Атанасов разясни, че за последните 3 години са получени 6 сигнала за компании, свързани с дейността на Nexo. Три от тях са прехвърлени към БНБ, а една към НАП.

Същевременно НАП проверява и физически лица, което се осъществява по искане на прокуратурата. Общо проверките са на 35 юридически и 20 физически лица.

“Множество физически лица, без едно, което е починало, са ни дадени за проверка от главния прокурор. Такива проверки се правят в продължение на месеци”, коментира Борис Михайлов.

Все още от Националната агенция за приходите не са констатирали нарушения или престъпна дейност, свързани с тероризъм, пране на пари или незаконни дарения към партии.

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата (видео)

“20 000 лева са извършени дарения, но тези дарения са напълно допустими, получили са ги като възнаграждение. Всеки, който получи някакво възнаграждение, може да го дари на която си пожелае политическа партия. Във всички случаи НАП не е и не би трябвало да бъде, ако една партия получи дарение ние веднага да проверяваме дарителя, защото представете си, ако започнем да проверяваме дарителите на всички партии, това означава да направим политически натиск върху хората да не правят дарения”. Това поясни Михайлов.

Получени са 6 сигнала за компании, свързани с Nexo (видео)
source: bulphoto

Бойко Атанасов посочи, че Комисията за финансов надзор не е в състояние да регулира услугите с криптовалути, тъй като не са признати в Европа и България като финансов инструмент.

“Дружествата на “Nexo” нямат лиценз с КФН и никога не са били вписвани в регистрите. Освен това не присъстват в списъка на нотифицираните инвестиционни посредници, които имат право да осъществяват дейност на територията на страната”, допълни той.

Какво се обсъди на заседание на временната комисия в НС относно NEXO

Какво се обсъди на заседание на временната комисия в НС относно NEXO

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции