<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139753" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убитият от СА...

Посещението на Нанси Пелоси в Тайван приключи

03 Август 2022
0 54

Посещението на председателя на камарата на представителите на Съединените щати Нанси Пелоси в Тайван приключи. То беше част от обиколката ѝ на Азия.

Китай отново се закани на САЩ, ако Нанси Пелоси посети Тайван

Визитата предизвика дипломатическа буря между САЩ и Китай. Пекин обяви военни учения във водите край острова и заяви, че посещението ще има сериозни последствия. А американският посланик беше извикан и в китайското Външно министерство.

Русия определи посещението като явна провокация.

Посещението на Нанси Пелоси в Тайван приключи
iStock

Нанси Пелоси пристигна в Малайзия, Китай започна нови военни учения край Тайван

„Китай се закани да предприеме по-нататъшни стъпки и ние очакваме, че те ще продължат да реагират в по-дългосрочен план. Ние няма да се занимаваме с дрънкане на саби. Ще продължим да действаме в моретата, в небето на западната част на Тихия океан, както сме правили от десетилетия. Ще продължим да подкрепяме Тайван, да защитаваме свободен и отворен Индо-Тихиокеански регион и да се стремим да поддържаме комуникация с Пекин. Ще продължим да правим това, което правим, а то е да подкрепяме мира и стабилността в Тайванския пролив”, каза Джон Кърби, говорител на Белия дом по националната сигурност.

Посещението на Нанси Пелоси в Тайван приключи

Източник: NOVA
Видео: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции