<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасен лапсу...

Потребители откриха “сексуален подтекст” в логото на McDonald’s

30 Март 2023
0 1860

Потребители откриха “сексуален подтекст” в логото на McDonald’s, пише LadBible. Милиони хора в цял свят разпознават отдалеч емблематичното жълто лого с два хълма. Но напоследък част от тях са изумени от новото си откритие за него – те оприличават хълмовете на чифт “гигантски гърди”.

Познатото лого е изработено през далечната 1953 година от майстора на табели Джордж Декстър. То е било поставено пред първия ресторант от веригата, намиращ се във Финикс, Аризона.

Всеки днес би се съгласил, че Златните арки са били гениална маркетингова идея, но през 60-те години на миналия век шефовете очевидно почти са ги премахнали изцяло.

Потребители откриха &#8220;сексуален подтекст&#8221; в логото на McDonald&#8217;s
iStock

Въпреки това, според Reader’s Digest, консултантът по дизайн Луис Ческин се притекъл на тяхна помощ и причината, поради която той бил толкова запален по тях, била това, което видял като странен подтекст зад безобидното „m“.

Психологът Зигмунт Фройд също е видял този сексуален подтекст. Неговата теория е, че именно той е причина толкова хора да са фенове на веригата за бързо хранене и да запомнят логото.

А вие какво виждате в това лого?

Потребители откриха &#8220;сексуален подтекст&#8221; в логото на McDonald&#8217;s

Потребители откриха “сексуален подтекст” в логото на McDonald’s

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Бай ...

    30 Март 2023

    Аз виждам, т@ш@ци👍

Покажи всички Скрий

Реакции