<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Човешка греш...

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус

15 Август 2022
0 472

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на АМ „Тракия“. Той е обвиняем за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 20 от Закона за движение по пътищата. Той глас: „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“. С нарушаването на правилата по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, съобщиха от Районната прокуратура в Стара Загора.

Човешка грешка е водещата версия за катастрофата със сръбския автобус (видео)

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус
Снимка: стопкадър/видео bTV

Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 1 до 6 години.

При инцидента пострадаха 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни.

Пробите за алкохол и наркотици на 40-годишния шофьор са отрицателни. Той е задържан за още 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска оставането му в ареста за постоянно.

Междувременно 7 от ранените деца се прибраха в Сърбия, ескортирани от спешни медици, полиция и военни.

Гранична полиция организира зелени коридори за пострадалите и техните близки. В 18:15 ч. преминаха и 10 автомобила със семейства, пропуснати снощи да приберат децата си, които не са пострадали от инцидента на АМ „Тракия“. Превозните средства също бяха ескортирани от полиция.

Най-малко пет деца остават в болници в София и Стара Загора. Две от тях са с много сериозни травми. В тежко състояние са още двама възрастни.

Източник: bTV

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на АМ „Тракия“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции