<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138921" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво според ...

Повечето украинци са против замяната на територии за мир с Русия

27 Юли 2022
0 245

Повечето украинци са против замяната на територии за мир с Русия.

Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология (КМИС), 84% от украинците са против всякакви териториални отстъпки на Русия. Независимо от обстоятелствата. Дори ако войната продължава и има заплахи за независимостта.

Кисинджър: Украйна да не отстъпва никакви територии при евентуални мирни преговори с Русия

Повечето украинци са против замяната на територии за мир с Русия

Телефонното проучване е проведено в периода от 6 до 20 юли, цитира данните от него Руската служба на Би Би Си.

От последното проучване, проведено през май, делът на украинците, които са против всякакви териториални отстъпки, е нараснал с 2%. Броят на хората, готови за териториални отстъпки, остава стабилен – 10%.

“Дори сред жителите на Източна Украйна, където сега се води ожесточена битка, 77% са против отстъпки (само 16% са готови на отстъпки). Сред южните райони – 82% са против отстъпки. Само 10% са склонни на териториални отстъпки”, отбелязва КМИС.

Броят на противниците на отстъпки в Източна Украйна се е увеличил от 68% на 77% през последните два месеца.

“Резултатите от проучването показват, че въпреки възможното нарастване на умората, усложняването на социално-икономическата ситуация, тежките боеве и терористичните атаки, украинците остават единни по въпроса, че на агресора не трябва да се направят отстъпки “, отбелязва КМИС.

Проучването не е проведено сред жителите на анексирания Крим и неконтролираните от Украйна райони на Донбас, както и сред гражданите, заминали в чужбина след 24 февруари 2022 г. Възможната статистическа грешка не надвишава 2,4%.

Междувременно

Русия повдига обвинения на 92 украински военни “за престъпления срещу човечеството”, съобщава NOVA.

Пред правителственото издание „Российская газета” ръководителят на руския следствен комитет Александър Бастрикин уточни, че са започнати над 1300 криминални разследвания. Украинците, според Бастрикин, са участвали в “престъпления срещу мира и сигурността на човечеството”. Той също така предложи и международен трибунал, подкрепен и от държави, като Боливия, Иран и Сирия. Засега от Киев не са коментирали обвиненията.

Повечето украинци са против замяната на територии за мир с Русия

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции