<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китайският п...

Появи се предполагаем запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за “Южен поток” (аудио)

16 Септември 2022
1 4226

Появи се предполагаем запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за “Южен поток”.

Твърди се, че става въпрос за запис на телефонен разговор с глас, който силно наподобява този на Бойко Борисов, проведен три дни преди посещението му в Москва на 30 май 2018 година.

Според записа Борисов е знаел, че ще бъде „натиснат“ и уговарян за нещо, от което нещата могат да се „сговнят“.

Появи се предполагаем запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за &#8220;Южен поток&#8221; (аудио)

Петков: Ще проверим „Южен поток“, защото Путин влияе с корупция в нашия регион (видео)

Интересно е, че пет дни преди това президентът Радев е бил на посещение в Сочи, където е разговарял с Путин по темата за газов проект.

През 2019 година Договорът за трасето на газопровода между „Булгартрансгаз“ и руската страна става факт. „Южен поток“ е следствие от политически решения и съответно „натискане“ от Кремъл и Путин.

Ето част от това, което казва човекът, чийто глас много прилича на този на Борисов:

„Добре, айде… Къде заминавам… Да… (някой му говори по телефона) Не искам да му подготвям, но… това е така… но след срещите на различни нива, може да ни натискат за нещо, но аз им отказах, но после мога да бъда сговнен. Ето това може да отмятаме шест, седем, осем докато се проведат дълбоките срещи като се разберем с Путин, че трябва да има и ще има… И затова ни трябва хотела…, да има резеревиран хотел, за да му кажа, нали ако има какво да се договаряме още сигурно…“. 

Около 3 милиарда вкарва „Булгартрансгаз“ в проекта Руски/Турски поток, от който страната ни няма никаква полза. Полза има единствено Кремъл и Путин, защото газопроводът заобикаля Украйна и снабдява с газ най-приближените държави на Москва – Сърбия и Унгария.

Ето какво казва по този повод бившият вече вице-президент на „Газпромбанк“ Игор Волобуев:

„Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на Газпром да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Турски поток и Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на транзитна държава. Това развърза ръцете на Путин да започне войната срещу Украйна.“

Т.е. правителството на Бойко Борисов осъществява плана на Путин и подпомага вероломното нахлуване на руските войски на украинска територия.

Разследване на гражданското сдружение БОЕЦ по време на строителството на газопровода през България доказва, че то е извършвано от руски и беларуски фирми и почти всички строители са руснаци и някакъв процент беларуси. Охраната на обектите също е от руснаци, въоръжени с огнестрелно оръжие.

Източник: Froghews

Аудио: Аfera.bg

Появи се предполагаем запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за “Южен поток” (аудио)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции