<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153344" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

ПП и ДБ с апел за масов протест днес в защита на Изборния кодекс (видео)

01 Декември 2022
0 288

ПП и ДБ с апел за масов протест днес в защита на Изборния кодекс. По думите на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, днес е денят, в който демократичният вот ще бъде подменен.

ПП и ДБ с апел за масов протест днес в защита на Изборния кодекс (видео)
БулФото

“Хартиената коалиция реши, че днес е денят, в който ще прoкара хартиената бюлетина. Днес е денят, в която демократичният вот ще бъде подменен. Денят, в който отваряме отново вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, в който изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи корупционно – от изкривени избори, откраднат вот, откраднати данъци, до пари и бюлетини в чували”, каза Кирил Петков на съвместен брифинг на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” в парламента.

Стотици излязоха на протест срещу хартиената бюлетина (видео)

Протестът се свиква днес от 18:30 часа на площад Народно събрания и ще бъде трети поред, откакто т. нар. “хартиена коалиция” в лицето на ГЕРБ, ДПС и БСП се обявиха против пълното машинно гласуване. Парламентарното мнозинство на трите партии вече наложи промените в Изборния кодекс да бъдат изцяло приети на заседанието в четвъртък през нощта.

“Щеше да има дебат, щеше да има парламентарна комисия, щеше да има изслушване на всички аргументи – не го видяхме. Решили са днес да прокарат това, което са си наумили – да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е
днес”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

ПП и ДБ с апел за масов протест днес в защита на Изборния кодекс (видео)
БулФото
С гласуването се пренебрегват дебатите по важни за страната законопроекти, като се дава приоритет на промените в Изборния кодекс.

Петков се зарече, че двете партии ще се борят докрай в името на демократичния вот на гражданите. Същото каза и Асен Василев. Ген Атанасов пък се обърна към вносителитеда не разчитат, че хората ще гледат Световно първенство по футбол и ще ги оставят да решават съдбата им.

Протестът е насрочен за днес от 18:30 часа пред сградата на Народното събрание.

ПП и ДБ с апел за масов протест днес в защита на Изборния кодекс

Източник и снимки: БулФото

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции