Следва: НС прие остав...

PR-ът на ГЕРБ преследва Мая Манолова в кулоарите с неудобни въпроси, тя го нарича “доносник” (видео)

16 Април 2021
0 10349

Ръководителят на пресслужбата на ГЕРБ Никола Николов преследва председателя на ПГ на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова с включена камера на телефона си и настоятелен въпрос “Платихте ли си глобата?” Видеото е публикувано във Facebook страницата на Николов.

Няколко дни по-рано PR-ът на ГЕРБ беше публикувал снимка от “будни граждани”, която показва как Манолова не носи маска, докато си купува костюм от магазин. 

На въпросите на Николов, тя отговаря, че очаква той да сигнализира на РЗИ и “да се изясни случаят по етапен ред”. 

“А Вие не сте ли будна гражданка?”, репликира той, на което Манолова също отговаря с въпрос: “А Вие не сте ли доносник, какъвто винаги сте бил?”. 

“Хората, които доносничат, имат една оценка”, казва тя.

Снимка: FB

Никола Николов продължава да настоява, че Манолова сама е трябвало да сезира здравните инспектори за това, че не е носила предпазна маска, защото е “боркиня за права и свободи”. На оценките й за “доносничеството” той пита “Нали знаете като юрист какво означава това?”. 

“Ето, казвам го публично, може да се видим в съда. Аз ще докажа, че Вие сте доносник”, казва Манолова. 

“Това ли правят народните представители вече? Ще обиждат гражданите?”, репликира той. В коментара си към клипа Николов пише: 

“Новото лице Мая Манолова не си е платила глобата, че беше изловена от будни граждани без маска в магазин. Това призна самата тя! Когато попиташ “боркинята с мутрите” за новия морал и правилата – тя започва да обижда. Обижда дори стари приятели”, имайки предвид себе си. Никола Николов работи в пресцентъра на ГЕРБ още от първия мандат на Бойко Борисов. Преди това беше журналист в ББТ (бившата Балкан  Българска Телевизия, която престана да съществува през 2013 г.). 

Диалогът между двамата се случва малко преди редовното заседание на Народното събрание, по време на което четири от шестте парламентарни групи подложиха на остра критика решението на Бойко Борисов да разпусне Националния оперативен щаб за Covid-кризата. 

Скандал в парламента заради разформироването на Щаба (видео)

Здравният министър Костадин Ангелов реши да вземе участие в дебатите в пленарна зала, като отхвърли твърденията за “активно мероприятие за дестабилизиране на контрола на епидемията” и също използва случая, за да разкритикува депутати от ИСМВ за това, че не носят маските си или не ги поставят правилно. 

НС прие оставката на кабинета Борисов след като първо ГЕРБ отказа да бъде гласувана (видео)

Малко по-късно Манолова предложи създаването на комисия по ревизията на кабинета “Борисов 3” – от магистрали и саниране, до заплати на чиновници и борба с Covid-19.

Източник: Булевард България

Видео: FB/Никола Николов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции