<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън съобщ...

Правителствен център в САЩ ще прогнозира бъдещи пандемии

20 Април 2022
0 102

Правителствен център в САЩ ще прогнозира появата на инфекциозни заболявания. Системата за ранно предупреждение ще помага в борбата срещу коронавируса и срещу бъдещи пандемии, съобщи NBC.

Центърът за прогнози и анализи на епидемиите (CFA) работи от вторник. Ръководителите му обаче заявиха, че прогнозирането на хода на Covid пандемията в САЩ е затруднено от проблеми при събирането на данни.

Заместник-директорът на новия център Кейтлин Ривърс отбеляза, че трябва да бъде осигурен по-лесен достъп на Центровете за контрол и превенция на заболяванията до данните от щатските власти и болниците.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията временно получиха правомощието да събират данни за коронавируса. Те обаче до голяма степен разчитат на доброволното им съобщаване и на сложни споразумения с отделните щати, каза Ривърс.

САЩ прави световна среща на върха за Covid-19

Първоначалното финансиране на Центъра от 200 милиона долара е част от първия пакет мерки в отговор на кризата с Covid, който американското правителство отпусна миналата година. CFA предостави 21 милиона долара на академични институции за разработване на методи за моделиране и прогнозиране.

Правителствен център в САЩ ще прогнозира бъдещи пандемии
Unsplash

Правителствен център в САЩ ще прогнозира бъдещи пандемии

Източник: NBC

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции