<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Външната ком...

Правителството отказа предложението на Борисов за РСМ

22 Юни 2022
2 901

„Правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на РСМ към ЕС“. Това коментира говорителят на правителството Лена Бориславова пред „Дневник“.

Външната комисия на НС разглежда френското предложение за Северна Македония

По думите ѝ Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решение за Северна Македония. А именно да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

Кирил Петков: Няма да предадем държавата за нищо на света (видео)

Правителството отказа предложението на Борисов за РСМ
Булфото

“Македонияяяя”. Как атаката срещу правителството започна с фалшиви аргументи

Бориславова коментира и проваленото заседание на Народното събрание. „Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост“, каза тя.

Колко неистини казаха Трифонов и Радев за предложения компромис за Северна Македония

От БСП и “Демократична България” засега не коментират изненадващия ход на Борисов. Досега от ГЕРБ са коментирали, че предложението на френското председателство за Северна Македония е “безспорно добър напредък”, но не включва всички искания на България.

Правителството отказа предложението на Борисов за РСМ. Правителството отказа предложението на Борисов за РСМ

Източник: „Дневник“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции