<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122108" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полски кмет с...

Правителството пусна горещи телефони за украинци

15 Март 2022
0 169

Правителството пусна горещи телефони за украинци, пише Клуб Z.

Те са +35929055555 и +380 322465075. В заглавието на прессъобщението е посочено, че телефоните се обслужват на четири езика, но не е посочено кои са те. Видими са на сайта – български, английски, руски и украински.

Само за първите 24 часа след обявяването на платформата ukraine.gov.bg са осъществени 12 хиляди посещения. Реализирани са и 60 хиляди уникални прегледа на различни страници. 600 са обявите за настаняване – 200 публични и 400 в процес на обработка. Обявите за работа са 150.

Правителството пусна горещи телефони за украинци

Пророчество: Зеленски говори за бункери в скеч през 2014 (видео)

На портала е публикувана официалната информация за правилата за предоставяне на временна закрила на пристигащите в България украинци, бягащи от войната. Тя е в съответствие с директивата на ЕС и решението на Министерския съвет. В отделните раздели се съдържа актуална информация за правата и задълженията на пристигащите, за получаване на статут, достъп до хуманитарна помощ,  настаняване, откриване на банкови сметки, търсене на работа, детски градини и училища, възможност за безплатна медицинска и психологическа помощ. 

Оповестени са действащите доброволчески инициативи и контакти на  гражданските организации, с които правителственият кризисен щаб е в координация и сътрудничество за осигуряване на навременна помощ за пристигащите от Украйна – дарения, неща от първа необходимост, храна, транспорт, лекарства.  Предвидена е бърза писта за подаване на заявления от желаещите българи да предоставят места за настаняване, парична помощ, да станат доброволци в екипите за посрещане и грижа за бежанците.

Правителството пусна горещи телефони за украинци. Точка. Точка. Запетайка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции