<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111962" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

Правителството с два варианта срещу повишението на цените на тока (видео и снимки)

15 Декември 2021
0 1257

Правителството с два варианта срещу повишението на цените на тока.

„Двата варианта, които от вчера са на дневен ред, и комисията трябва да обсъди на експертно ниво, са предложение за временно ограничаване правомощията на КЕВР да актуализира цените от 1 януари 2022 г. по начин, по който да се избегне ново покачване, или предприемане на законодателни изменения в Закона за енергетиката, така че да има по-добър контрол и прозрачност в интерес на обществото, запазвайки независимостта на контролния орган”, обяви на брифинг в Министерски съвет шефът на кабинета Лена Бориславова.

Парламентът наложи мораториум върху повишаването на цените на тока, парното и водата (видео)

Временната комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея може да поиска прегласуване на решението за налагане на мораториум върху цените на тока и парното за бита.

Правителството с два варианта срещу повишението на цените на тока (видео и снимки)
Снимка: БулФото

„Това, което се случи днес в зала – да бъде приет мораториум по предложение на ГЕРБ, трябва да уточним, че бе повод и плод на едно смислово противоречие в предложението, отправено в НС. Комисията ще има задача да преразгледа и изготви доклад за това дали решението не се налага да бъде прегласувано. Неясен до момента е текстът. От новата коалиция заставаме зад идеята, че по подобен начин – некомпетентно, макар и от опитна опозиция, да бъдат налагани мерки, които могат да доведат до по-голям хаос”, добави Бориславова.

Правителството с два варианта срещу повишението на цените на тока (видео и снимки)
Снимка: БулФото

Бориславова уточни, че днес в Министерския съвет са проведени срещи с министерствата на финансите и енергетиката относно енергийната криза.

Правителството с два варианта срещу повишението на цените на тока

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции