<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109948" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инфлуенсъри ...

Ето защо правнукът на Сталин поиска ексхумация на тялото му

29 Ноември 2021
0 556

Правнукът на съветският диктатор Иосиф Сталин – Селим Бенсаад, отправи молба към предстоятеля на Руската православна църква патриарха Кирил да бъде арбитър на дискусията за необходимостта тялото на Сталин да бъде погребано отново.

Тайната на раздора между Сталин и Тито, и ролята на Георги Димитров в него

Ето защо правнукът на Сталин поиска ексхумация на тялото му

Правнукът твърди, че Сталин би искал да бъде погребан на Новодевичето гробище до втората си жена Надежда Алилуева. Освен това той иска тялото на прадядо му да бъде ексхумирано, за да се провери хипотезата, че е бил отровен.

Бенсаад посочва, че се е обърнал към руския патриарх, тъй като е убеден, че неговият прадядо е бил вярващ човек. Той казва още, че иска да подари на президента Владимир Путин икона, принадлежала на Сталин.

След смъртта на Сталин през март 1953 г. тялото му е било положено в мавзолея на Червения площад, а през 1961 г., след разобличаването на култа към личността, е погребан до стената на Кремъл.

Дядото на Бенсаад – големият син на Сталин, Яков Джугашвили, е загинал по време на Втората световна война в германски плен. Дъщерята на Яков Джугашвили – Галина, се е омъжила за алжиреца Хосин Бенсаад, а Селим е техен син.

Източник: News.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции