<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103609" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени потвър...

Има предложение неваксинираните срещу Covid-19 пациенти да доплащат за лечението си в болница

14 Октомври 2021
0 1694

Предлагат неваксинираните срещу Covid-19 да заплащат част от разходите по лечението си

Неваксинираните пациенти с Covid-19 да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българската болнична асоциация от Министерството на здравеопазването във връзка с големия брой неваксинирани, съобщава bTV.

Covid-19: Ситуацията в Сърбия е много тревожна

„При положение, че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас, и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани, считаме, че е време да дадем ясен сигнал, че неваксинираните пациенти „струват“ на всички ни висока цена. Тази висока цена има не само финансово изражение, а включва и изтощение на медицинския персонал и усложняване на проблема с недостига на кадри“, обясняват от асоциацията.

Здравният министър: Може да обявим нови допълнителни мерки за ограничаване на инфекцията (видео)

Исканите промени ще бъдат предложени чрез допълнение на Наредбата за осъществяване на право на достъп до медицинска помощ.

Като евентуално ще се даде възможност на лечебните заведения да получават доплащане за лечението на неваксинирани пациенти, заболели от Covid-19, освен ако не разполагат с медицинска причина да не могат да се ваксинират.

Друг възможен вариант е Министерството на здравеопазването да определи фиксирана сума за доплащане на лечението на неваксинирани пациенти.

Има предложение неваксинираните срещу Covid-19 пациенти да доплащат за лечението си в болница

Към 13 октомври 2021 г. 91,49% от новопостъпилите пациенти в болници в България не са ваксинирани, показват данни на Единния информационен портал. А едва 23,5% от населението на страната ни е ваксинирано по данни към 12 октомври.

Предлагат неваксинираните срещу Covid-19 да заплащат част от разходите по лечението си

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции