<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свързан с ГЕР...

Председателят на ОБС Свиленград от ГЕРБ се оказа и адвокат на “Евролаб 2011” (видео и снимки)

16 Август 2022
0 753

Георги Еленков е председател от ГЕРБ на Общинския съвет на Свиленград. Освен това обаче той е и адвокат на “Евролаб 2011”, фирмата, която Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) се опитва да отстрани от монополната ѝ позиция за фитосанитарен контрол на ГКПП “Капитан Андреево”.

Председателят на ОБС Свиленград от ГЕРБ се оказа и адвокат на &#8220;Евролаб 2011&#8221; (видео и снимки)
Facebook/Николай Едрев

Той е още и организационен секретар на ГЕРБ на местно ниво от 2010 г. Година по-късно става общински съветник. Бил е председател в първия си мандат, а точно преди година е избран повторно.

“Войната на границата” на “Капитан Андреево” заприлича на истинска

Името на адвоката стана известно, след като разследващият журналист от BIRD Димитър Стоянов публикува снимки във Facebook, на които се вижда как Георги Еленков присъства лично на разтоварване на камиони на “Капитан Андреево” заедно с директора на фирмата Васил Димитров.

Във вторник “Капитал” разпространиха и записи от същата случка, на която се вижда, че служители на БАБХ спорят с представителите на “Евролаб 2011” кой да разтовари турски камион.

Експертът на БАБХ, който записва, им напомня, че се намират в имот на държавна собственост. Той се обръща лично към “адвокат Еленков”.

А Димитров се държи предизвикателно и ги призовава “Да ме арестуват, айде, щом нарушавам закона”.

Потвърдиха връщането на “Евролаб 2011” на “Капитан Андреево” (видео)

“Капитал” посочва, че присъствието на общинския съветник не е случайно. Медията твърди, че разполага с копие на пълномощно в негова ползва, подписано от Димитров. То оправомощява Еленков да представлява “Евролаб 2011” пред всички държавни органи, включително гранична полиция, митниците, БАБХ и т.н.

Документът е бил издаден на 21 юли. Само два дни след решението на ВАС в полза на “Евролаб 2011”.

Председателят на ОБС Свиленград от ГЕРБ се оказа и адвокат на &#8220;Евролаб 2011&#8221; (видео и снимки)

“В документа изрично е посочено, че адв. Еленков е упълномощен от фирмата и да “сигнализира на компетентните съдебни власти “при пречене или осуетяване от страна на органите на БАБХ да изпълнят решението на ВАС”, пише медията.

Нов удар на “Капитан Андреево”: Хванаха половин милион лири в камион (видео)

Засега документът не е вписан в партидата на “Евролаб 2011” в Търговския регистър.

Ролята на ГЕРБ в създаването на частния монопол на “Капитан Андреево” не е много ясна. Досега беше известно само политическото решение за оттеглянето на Министерството на земеделието да “аутсорсне” фитосанитарния контрол на границата.

Председателят на ОБС Свиленград от ГЕРБ се оказа и адвокат на “Евролаб 2011”

Източник и видео: Капитал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции