<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139900" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служебният к...

Предстоящите избори ще ни струват над 70 милиона лева

04 Август 2022
0 9038

Служебното правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. 70,5 млн. лева ще бъдат разходвани за вота.

Дейностите, които ще се финансират с тях, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци и бюлетини, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, логистиката около изборите. А също и възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии.

Над половината участници в изборите през юли 2021 година са нарушили Изборния кодекс

На 2 октомври ще се гласува с машини в секциите с над 300 избиратели. В останалите вотът ще е с хартиени бюлетини. В случай, че машина се повреди, гласуването ще се извършва също с хартиени бюлетини.

Предстоящите избори ще ни струват над 70 милиона лева
Булфото

Правителството има готовност да осигури необходимите средства при вземане на решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, както и при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване.

Предстоящите избори ще ни струват над 70 милиона лева

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции