<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111181" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всеки десети ...

Премиерът на Финландия отишла на дискотека след контакт с министър, болен от Covid-19 (снимки)

08 Декември 2021
0 1705

Премиерът на Финландия Сана Марин бе остро критикувана, след като прекара дълга вечер в дискотека този уикенд, докато се води контактна с министър заразен с Covid-19, предава NOVA.

Премиерът на Финландия отишла на дискотека след контакт с министър, болен от Covid-19
Reuters

36-годишната Марин, която е един от най-младите лидери в света, се извини, след като светско издание публикува нейни снимки в дискотека в Хелзинки. Това е станало няколко часа, след като тестът на финландският министър на външните работи Пека Хависто се оказа положителен.

Според Марин антуражът ѝ на първо време ѝ е казал, че правилата, касаещи коронавируса, не я задължават да се изолира, въпреки че е била в контакт със заразен човек. “Трябваше да проява повече съобразителност и да проверя отново указанията, които ми бяха дадени. Наистина съжалявам, че не съм разбрала какво трябва да направя”, написа тя във Facebook.

Допитване на телевизия Ем Ти Ви 3 показва, че две трети от анкетираните неодобряват посъпката ѝ.

Премиерът на Финландия отишла на дискотека след контакт с министър, болен от Covid-19

Опозицията също критикува Марин, че по време на престоя в дискотеката не е видяла SMS, с който била информирана, че трябва да се самоизолира. Тя се оправда, че не го е видяла, защото служебният ѝ телефон е останал у дома ѝ.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции