<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114135" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат (видео)

07 Януари 2022
0 3508

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат.

България е възможно да премахне зеления сертификат при поне 70% ваксинирани. Това обяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на НС. В момента ваксинираното население у нас е около 35%.

„Искаме да премахнем зелените сертификати. Но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците, че не се запълват интензивните легла”, каза министър-председателят.

Окончателно: Депутатите със зелен сертификат в парламента

„Много съм доволен, че с този стимул за пенсионерите и с добрата информативна кампания на МЗ успяхме да ваксинираме 92 000 души през последните три дни. Това са безпрецедентно високи нива”, каза още Петков.

Министър-председателят заяви, че се надява кампанията да бъде продължена и към личните лекари.

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат
Снимка: БулФото

„Хората трябва да бъдат добре информирани и да знаят, че ако имат други заболявания, като диабет, те трябва да са приоритетно ваксинирани, а не обратното. Връзката между други заболявания и ваксинация трябва да бъде ясно изчистена и личните лекари да могат да дават най-добрите съвети на своите пациенти“, добави той. 

Кирил Петков: Задължителна ваксинация няма да има, докато аз съм премиер (видео)

Петков бе категоричен, че няма да въведе задължителна ваксинация.

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификат

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции