<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

Президентът Радев даде началото на 19-ото издание на “Българската Коледа” (снимки)

30 Ноември 2021
0 153

Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни надежда, че заедно можем да направим така, че България да има едно по-добро бъдеще.

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на "Българската Коледа"

Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA, в детското отделение на Клиниката по очни болести към Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ в София.

В присъствието на лекари, деца и родители държавният глава обяви старта на 19-ото издание на “Българската Коледа”. Благотворителната инициатива се провежда под негов патронаж.

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година е под наслов „Дари надежда на дете в беда“. Той посочи, че новото издание на инициативата е в подкрепа на децата, които се нуждаят от интензивно лечени.

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на "Българската Коледа"

Основната цел е да се подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.

18-ото издание на „Българската Коледа“, посветена на децата с тежки хронични заболявания, събра 1 850 000 лв. Подпомогнати са 500 деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация. В процес на доставка е медицинска апаратура за 27 лечебни заведения от цялата страна.

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на "Българската Коледа"

„Особено сме доволни, че успяхме да осигурим съвременен високотехнологичен апарат – “RED Digital Cаmera”, специално за детското отделение на Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Александровска“, подчерта президентът.

Президентът Румен Радев даде началото на 19-ото издание на “Българската Коледа”

Източник: NOVA

Снимки: Прессекретариат на държавния глава

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции