<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135522" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кога Ра...

“Продължаваме промяната” може да излезе с нова номинация за премиер (видео)

30 Юни 2022
0 493

“Продължаваме промяната” може да излезе с нова номинация за премиер.

Председателят на парламентарната група заяви пред NOVA, че “ще обсъдят и други имена освен Кирил Петков”.

По-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи утре в 17:00 часа мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание за съставяне на правителство.

Вижте кога Радев ще връчи мандата на “Продължаваме промяната”

Очаква се партията да се събере в четвъртък. За нова номинация настояват от БСП. В сряда втората коалиционна партия се подразни от изгонването на 70-те руски дипломати и обвини Петков, че е взел решението еднолично. От БСП заявиха, че няма да подкрепят нов кабинет с него начело.

&#8220;Продължаваме промяната&#8221; може да излезе с нова номинация за  премиер (видео)

В четвъртък Петков имаше среща с червените депутати и лидера им Корнелия Нинова, за да ги убеждава, че има и по-важни теми. Тя обаче обяви, че социалистите не са променили позицията си.

Кирил Петков разговаря с депутати от БСП, позицията им остава непроменена (видео)

“Това е тема, която не е първата, която обсъждаме с нашите коалиционни партньори. Аз съм уверен, че ще се намерят отговори на всички въпроси. В ПП има достатъчно хора, които са подготвени да заемат различни постове, но това не е пазар за булки”, заяви Гюров.

&#8220;Продължаваме промяната&#8221; може да излезе с нова номинация за  премиер (видео)
БулФото

Той ще се яви в президентството заедно с човека, който ще приеме мандата за съставяне на правителство. След това те имат една седмица, за да търсят подкрепа.

“Продължаваме промяната” може да излезе с нова номинация за премиер.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции