<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118103" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски: „Пр...

“Продължаваме промяната” обеща “значително по-ниски фактури” за ток през февруари

08 Февруари 2022
0 1783

“Продължаваме промяната” обеща “значително по-ниски фактури” за ток през февруари. Това стана ясно чрез публикация във Facebook.

“Значително по-ниски фактури за ток през февруари ще получат небитовите потребители на електроенергия – детски градини, училища, манастири, общини, производители, хлебопекарни, офис сгради, предприятия и заведения. В тях ще бъдат отразени компенсациите за месеците декември и януари”.

Студенти получиха сметка за ток от 460 лева за стая в общежитие (видео)

“Намаляване цената и на дървата за огрев близка до нивата през лятото разработва Mинистерството на земеделието съвместно с Държавните горски предприятия. Спрямо бюджетната рамка за 2022 г., Mинистерството на финансите предвижда:

– 481.5 млн. лв. за компенсиране на разходите на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи и за компенсиране на небитови крайни клиенти;
– 450.0 млн. лв. за компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители за първото тримесечие на 2022.
– Допълващо финансиране за тези мерки ще бъде осигурено и за сметка на фонда „Сигурност на електроенергийната система“.

"Продължаваме промяната" обеща "значително по-ниски фактури" за ток през февруари

Пловдив въведе режим на тока (видео)

Съобщението идва, след като дни наред общините се оплакват от поскъпналата електроенергия. Това доведе до режим на уличното осветление на много места. А от Светия синод поискаха манастирите да не бъдат приравнявани към бизнеса.

Поскъпването афектира всички небитови клиенти.

Източник и снимки: Facebook/prodalzhavamepromyanata

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции