<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН предпочи...

“Продължаваме промяната” ще спечели изборите, уверена е Калина Константинова (видео)

30 Юли 2022
0 272

“Продължаваме промяната” ще спечели изборите, уверена е Калина Константинова, стана ясно от нейно изказване в ефира на NOVA.

„Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”, подчерта тя.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България”, Константинова каза: „Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, уточни Константинова.

Тя посочи, че е недвусмислено ясно, че ще управляват заедно с ДБ. И каза: „Изключително съм щастлива, че виждам тази мобилизация на енергията за промяна, за нещо различно. Че всички изведнъж виждат, че това е правилният подход в работата – безмилостна, безжалостна борба с корупцията”.

Константинова категорично отхвърли вариант за управление с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Възможна е обаче коалиция с досегашните партньори – БСП и ДБ. За „Има такъв народ” заяви: „Спокойна съм, че няма да се налага да го мислим това, защото не виждам начин те да се върнат в парламента. Те имаха достатъчно време да се разобличат”.

"Продължаваме промяната" ще спечели изборите, уверена е Калина Константинова

Мирослав Иванов: Депутатите се държаха нагло и арогантно (видео)

Газовата криза

Според вицепремиера не се е разбрала „революцията”, която се е случила около доставките на синьо гориво. „Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от „Газпром”. Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини”, отбеляза тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени. Така да не да бъдем зависими от един „несигурен доставчик”. „Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват”, допълни вицепремиерът.

„Много е хубаво да има едни пожелания да си мислим как живеем в един свят до миналата година, но ние вече не сме там. За да имаме самостоятелност, трябва да вкараме конкуренция и да имаме алтернативи. Защото няма как да зависим от един доставчик и от Путин, който води икономическа война през газа”, е нейното мнение.

Тя засегна седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът „Петков” е осигурил. „Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските”, уточни Константинова. И посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Вицепремиерът беше категоричен, че на този етап евентуално отваряне на вратите за договорки с „Газпром” няма да се случи. „Разбира се, че ще сме твърди. Защото трябва да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък, както трябва да бъде – ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес”, каза Константинова.

“Продължаваме промяната” ще спечели изборите, уверена е Калина Константинова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции