<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нинова, Божин...

Продаващият “лековито” избелващо вещество кандидат-депутат в сблъсък с нашия репортер (РЕПОРТАЖ)

28 Януари 2022
2 4449

Продаващият “лековито” избелващо вещество кандидат-депутат Огнян Симеонов в сблъсък с нашия репортер Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Продаващият "лековито" избелващо вещество кандидат-депутат в сблъсък с нашия репортер (РЕПОРТАЖ)

Кандидат-депутат продава избелващо вещество за пиене, което “лекува” рак, СПИН и Covid-19 (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

Преди дни стана ясно, че над 10 000 българи вярват, че пиенето на хлорен диоксид може да им помогне да се справят с Covid-19. В групите на такива хора открихме препоръка за един конкретен продукт – ЦДС от Огнян Симеонов. Мъжът е диетолог, бивш кандидат-депутат от листата на Българското национално обединение.

На сайта на въпросния диетолог четем, че продуктът му е ефикасен срещу малария, артрит, хепатит, херпес, алергии, хив, спин, рак, астма, диабет, склероза, грип, очни заболявания, гъбички, синузит, подагра и още много други. Не липсва информация и за въздействието му при Covid-19.

Купихме си такъв препарат и потърсихме експерт, който да обясни до какво може да доведе приемът му. Д-р Габриел Димитров от Българското рационално общество каза, че тези продукти могат да причинят дори язви. И със сигурност нямат чудотворни свойства, както се твърди.

Позицията на Огнян Симеонов

Диетологът и кандидат-депутат от Българското национално общество Огнян Симеонов се зарадва на срещата с нашия екип. Видя я като възможност за реклама. Той отрече продуктът да има лечебни свойства. И подчерта, че има разрешение от Министерството на здравеопазването. Пропусна факта, че то е издадено за професионални цели – за почистване на басейни и тръбопроводи.

Огнян Симеонов е уверен, че няма какво лошо да се случи с човек, консумиращ предлагания от него продукт. Той не се притеснява да поеме отговорност, но вярва, че няколко капки от избелващото вещество във водата не биха навредили никому.

Далеч не на същата позиция е главният държавен здраен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той обясни, че разрешителното за продукта е издадено само и единствено за пречистване на води при определени условия. Те не включват консумацията на ЦДС през устата, ушите, очите, носа или по други изброени в “листовката” начини.

Продаващият &#8220;лековито&#8221; избелващо вещество кандидат-депутат в сблъсък с нашия репортер (РЕПОРТАЖ)

Вече сезирахме Министерството на здравеопазването и очакваме резултатите от тяхната проверка по случая.

Най-доброто от Уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба”, който вече е тук!

Продаващият “лековито” избелващо вещество кандидат-депутат в сблъсък с нашия репортер

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции