<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101261" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев:...

Проф. Асен Балтов ще търси правата си в съда заради уволнението (видео)

28 Септември 2021
0 146

Проф. Асен Балтов завежда съдебен иск срещу “Пирогов” заради дисциплинарното си уволнение, съобщава bTV.

Проф. Асен Балтов: Разбрах за уволнението си от медиите (видео)

Проф. Асен Балтов ще търси правата си в съда

Бившият шеф на болницата каза, че смята отстраняването си за политическо. “Три са основанията за моето уволнение, като и трите са по времето, когато съм изпълнявал длъжността изпълнителен директор на “Пирогов”.”

Професорът поясни, че в документите обаче пише, че е уволнен като заемащ длъжността лекар, ортопед и травматолог. Той беше категоричен, че не е имало случаи, в които да нарушава моралните норми. Именно затова смята, че уволнението му е политическо. Не става въпрос за лични отношения, защото по думите му с проф. Иван Поромански преди това е работил много добре.

По неговите думи за по-малко от един час е трябвало да отговори на шест въпроса. Те целяли да покажат, че е виновен за определени неща, за да имат основание да го уволнят дисциплинарно. Тези въпроси са приложени към неговия иск, който ще бъде заведен към “Пирогов”.

Основанията

Сред основанията за освобождаването му е, че на длъжността изпълнителен директор е подписвал сам себе си в допълнително споразумение през 2018 г.

” Моята длъжност като началник на Първа травматологична клиника отпадна и затова беше необходимо да бъде оставена една щатна бройка, която евентуално да заема, когато спра да изпълнявам длъжността изпълнителен директор”.

“Докато имаш договор за управление, ти нямаш право да си назначен на щат към болницата. Това нещо първо не съм го подписал аз. Второ, това се прави задължително и е такава практиката”, обясни проф. Балтов.

Проф. Асен Балтов ще търси правата си в съда

На въпрос защо Балтов е излязъл в болничен, той отговори, че причината е тежка хипертонична криза, което е наложило лечение. Тя е станала дни преди подмяната на борда на “Пирогов”.

“Всеки ден чувствах, че ставам по-зле. Реално съвпадна с деня, в който стана вписването в Търговския регистър на новия изпълнителен директор. Тогава вече получих много високо кръвно налягане – 240/130. Веднага ме настаниха в интензивния сектор и започна лечението. Беше необходимо три-четири дни, за да се възстановя. Психическото свръхнатоварване беше прекалено”, каза Балтов.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции