<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104919" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Остър комент...

Проф. Денков: Не можем да пуснем децата без тестове, имаме 17 починали и 150 в болница (видео)

26 Октомври 2021
0 3125

МОН няма да отстъпи и от следващата седмица връща малките ученици от 1 до 4 клас в училище с тестове. Това стана ясно от думите на образователния министър проф. Николай Денков по БНТ.

“Родителите трябва да разберат – имаме 17 починали деца и 150 в болница. Не можем да пуснем учениците без тестове, защото те ще се разболеят”, категоричен беше министърът на образованието. Идеята на въвеждането на тестовете в училище е, ако едно дете е заразено, да си остане вкъщи и да не заразява другите, допълни той.

Извънреден брифинг: Купуват щадящи тестове за Covid-19, за да върнат учениците в клас (видео)

Днес ще поръчаме от единия вид тестове, за да стартираме, обясни проф. Денков. Той каза още, че тестовете са два вида и вече са пробвани експериментално в 51-во и 119-то училище в София, но е налице дискусия, поради което решението дали да се използват и двата типа тестове, ще бъде взето на отрасловия съвет днес със социалните партньори.

Проф. Денков: Не можем да пуснем децата без тестове - имаме 17 починали и 150 в болница

Преболедувалите ученици и ваксинираните няма да бъдат тествани, обясни още министърът на образованието.

Министърът аргументира нуждата от тестовете и с това, че трябва да бъде съхранено и запазено здравето и животът и на учителите. Над 100 са починалите учители от миналата година, припомни проф. Денков. Той посочи, че това е шок и за самите ученици.

Проф. Денков: Не можем да пуснем децата без тестове – имаме 17 починали и 150 в болница

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции