<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дори ни напр...

Проф. Кантарджиев критикува здравния министър: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира? (видео)

06 Октомври 2021
0 3093

“Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира? А какво става… Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата беше с по-ниско разпространение.” Това заяви пред БНТ проф. д-р Тодор Кантарджиев, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести и настоящ консултант по ваксинирането в Столичната община.

“Пет пъти по-малко са ваксинациите от пролетта или 7000 (вчера) към 35 000 (пролетта). 1/4 от поставените ваксини са на софиянци”, каза още той.

Д-р Симидчиев: В България играем на филма „Умирай лесно” (видео)

Проф. Кантарджиев направи и остър коментар за работата на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Проф. Кантарджиев: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира?

“Тези, които ни критикуваха, са с по-лоши резултати и работят по-малко, разкри проф. Кантарджиев. – Бяха ни наклеветили, че правим много тестове, а сега нивото на непрофесионализъм е такова – пълни болници, пълни интензивни отделения, много умрели. Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха починалите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство. Ще смаем света не само по отношение на вадене на кораби, но и на контрол на коронавируса.”

“Болниците са пълни, предстои реорганизация и отваряне на още болнични легла. Наблюдава се работата на Спешна помощ и заболеваемостта при децата, коментира той. – Майки, ваксинирайте се вие, защото не децата ви заразяват, а вие тях. Ако родителите искат да опазят децата си, които боледуват, нека се имунизират. МОН се грижат за учениците, за разлика от МЗ.”

Проф. Кантарджиев: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира?

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции