<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Импровизиран...

Проф. Кантарджиев: Очакваме увеличаване броя на смъртните случаи от Covid-19 (видео)

08 Ноември 2021
0 1216

Проф. Кантарджиев: Очакваме увеличаване броя на смъртните случаи от Covid-19.

Консултантът на Столичната община за ваксинационния процес обясни, че в интензивните отделения на Военномедицинска академия и МВР-болница има настанени над 100 пациенти в тежко състояние. В “Пирогов” на интензивно лечение са около 50 души, а в другите големи столични болници – по около 30 пациенти.

Близо 90% от учителите отказват да правят тестове на малките ученици

“Трябва да се подготвим, че тази и следващата седмица ще има увеличение на смъртните случаи. Аз не съм привърженик на локдауна”, допълни експертът. 

Проф. Кантарджиев: Очакваме увеличаване броя на смъртните случаи от Covid-19

На въпрос защо ваксинираните се заразяват с коронавирус, проф. Кантарджиев отговори:

“Винаги има пробив по ваксината. Около 70 души от 1000 ваксинирани могат да се заразят и могат да са заразни няколко дни, но не 14, както е неваксинираният. Ще отделят и по-малко количество от вируса”.

Според него ваксинираните, които са били хоспитализирани, трябва да се тестват за антитела веднага при прием, а не при изписване от лечебно заведение, за да се установи дали са били с фалшив документ за имунизация.

Импровизирана класна стая на открито организираха родители в акция против тестването

Проф. Тодор Кантарджиев изказа мнение, че е по-добре децата да се тестват срещу Covid-19 вкъщи и родителите да подписват декларация за резултата, отколкото пробите да се взимат от училище.

Той обясни, че 30 минути преди да се вземе проба децата не трябва да са консумирали храни или напитки, за да се избегне грешен резултат.

Проф. Кантарджиев: Очакваме увеличаване броя на смъртните случаи от Covid-19

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции