<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107205" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хванахме ДПС ...

Прокуратурата разследва повече от 300 сигнала за купуване на гласове (видео)

11 Ноември 2021
0 137

Прокуратурата разследва повече от 300 сигнала за купуване на гласове, съобщава bTV.

От държавното обвинение са образували 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с нарушения на политическите права на гражданите. Делата основно са свързани с купуване на гласове, уточняват от прокуратурата. 

Само 12 преписки и 2 досъдебни производства съдържат данни за нарушения, отнасящи се изборите за президент и вицепрезидент. Всички останали 240 преписки и 55 досъдебни производства се отнасят за изборите за парламент.

Прокуратурата разследва повече от 300 сигнала за купуване на гласове (видео)

Разбиха група за купуване на гласове (видео)

Главният прокурор Иван Гешев е поискал от ЦИК сваляне на имунитета на един кандидат за президент и на двама кандидати за народни представители. На двама вече са повдигнати обвинения.

Междувременно столичната полиция, заедно с Жандармерията проведоха специализирана операция срещу купения вот в кварталите „Враждебна“, „Христо Ботев“, „Факултета“.

Проверени са частни домове и търговски обекти. След претърсвания на адреси са образувани две досъдебни производства, съставени 12 констативни и 8 предупредителни протокола.

Прокуратурата разследва повече от 300 сигнала за купуване на гласове

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции