<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158336" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От 10 месеца п...

Прокуратурата не вижда престъпление в рушенето на чужда собственост (РЕПОРТАЖ)

09 Януари 2023
0 7155

Прокуратурата не вижда престъпление в рушенето на чужда собственост. Това става ясно от сигнала на Петър Йосифов от Самоков. Повече чуйте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Васил Ганев.

Сигналът

През 2016 година в къщата на Йосифови се нанася техен братовчед. Той решава, че желае подялба и на дворното място. След съдебни битки съдът отрежда правото му да получи част от двора. Несъгласен с размера на въпросната част обаче той започва атаки срещу семейството на Йосифов. Чупи имущество, разбива врати, прави проблеми, които принуждават обърналия се към нас неколкократно да подава жалби в полицията и прокуратурата. Потърпевшият поставя и охранителни камери, за да следи какво се случва в дома му. Така установява, че през юни 2022 година братовчед му разбива вратата на помещението, в което живее майката на Йосифов. Възрастната жена безспорно е стресирана от случилото се. Всичко това става пред погледа на детето на агресивния мъж.

Кадрите са предадени на полицията и оттам стигат до прокуратурата. Но преди дни от Районна прокуратура-Самоков решават, че няма престъпление в извършеното разбиване на вратата. Това озадачава Йосифов и той дава гласност на проблема, публикувайки записа и решението във фейсбук група на Самоков. Час по-късно обаче публикацията му е свалена. Това го мотивира да говори пред нашата камера.

Прокуратурата не вижда престъпление в рушенето на чужда собственост

Прокуратурата

Потърпевшият от действието и по-скоро бездействието на прокуратурата твърди, че причина за необразуването на досъдебно производство по жалбите му вероятно се корени в роднинска връзка между районния прокурор на Самоков Ваня Панева и агресивния мъж. Ето защо ние ще поканим прокурор Панева да обясни ситуацията и да се ангажира със случая. Или поне да допусне районното обвинение да се оттегли и жалбите да бъдат пренасочени към друго.

Продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да сигнализирате на gospodari.com за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прокуратурата не вижда престъпление в рушенето на чужда собственост

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции