<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СДВР даде изв...

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци Боксьора след сигнал на флашка (видео)

07 Октомври 2021
0 6235

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци Боксьора след сигнал на флашка, стана ясно от извънреден брифинг на Обвинението.

Венцислав Дамянов-Боксьора беше задържан в сряда вечерта, ден след като излезе под домашен арест. При операцията в Световрачене са задържани и трима негови приближени. Жандармерия влезе в селото заради масовия страх на хората, след като Дамянов, обвинен в побои и закани с убийство, беше пуснат от ареста.

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци Боксьора след сигнал на флашка (видео)

Според свидетели рецидивистът не си стои у дома, а често излиза навън. 

Отново задържаха Венци Боксьора, тормозил цяло село и заплашвал хора с брадва (видео)

„Органите на МВР си свършиха работата прекрасно. Видяхме автомобил, който бе преследван от полицията. Говори се, че Венци не е бил вкъщи, а навън. 20 минути след този случай научихме, че той е задържан. Разбрахме, че не е имал и поставена гривна”, разказват хора от селото.

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци Боксьора след сигнал на флашка (видео)

“Операцията не е нещо ново. Прави се от няколко години в малките населени места, където полицейското присъствие е по-малко. Целта е да се извърши профилактика на криминалния контингент. Извършват се различни проверки”, заявиха на брифинг от СДВР.

СДВР даде извънреден брифинг с подробности за задържането на Венци Боксьора (видео)

„По-специфичното е, че в рамките на акцията е придобита активна информация за лица, които са свързани с употребяването и разпространяването на наркотични вещества. Четирима са задържани, сред които и Венцислав Дамянов – Боксьора. При арестите са намерени два газови пистолета, както и малко количество марихуана. Успоредно се извършва и проверка по линия на редовността на документите на тези оръжия”, казват от полицията.

От прокуратурата съобщиха, че обвинението, повдигнато днес, всъщност няма общо с вчерашната акция, а е заради подаден сигнал от един от свидетелите срещу агресивния мъж.

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Венци Боксьора след сигнал на флашка.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции