<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93541" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандалният ...

Прокуратурата повдигна обвинения на скандалния кмет на Гурково (видео)

09 Юли 2021
0 1379

Прокуратурата повдигна обвинения на скандалния кмет на Гурково , чиято схема за рекет и купуване на гласове разкрихме в “Господарите” преди дни.

Разследването за извършено престъпление против политическите права на гражданите е ръководено от Софийската градска прокуратура.

Кметът Мариян Цонев е получил обвинение след събрани доказателства за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел склоняване към гласуване за определена политическа партия и кандидат. Както наш потребител разкри, става въпрос за ДПС.

Прокуратурата повдига обвинения на скандалния кмет на Гурково

Как протича разследването на Прокуратурата?

В момента продължават разпити на свидетели пред съдия. Извършват се претърсвания и изземвания в населени места в община Гурково. Иззети са 10 000 лева и списък с имена.

При разпитите свидетели са разкрили, че кметът лично е давал суми в размер на по 50 лева за всеки, който обещае да гласува за конкретна политическа партия и кандидат. Над 20 лица са потвърдили, че са получили по 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Обещано им е къщите им да бъдат озаконени и най-после да бъде изградена водопроводна мрежа. Някои споделят, че са получили и заплахи.

Разследването се извършва от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за региона.

Мариян Цонев, хората от махалата и сигнала в “Господарите”

По-рано тази седмица в “Господарите” ви показахме как в ромската махала хора споделят, че са получавали пари и заплахи от кмета Мариян Цонев и от сина му Георги Цонев. Потребител, пожелал анонимност, разказа, че това е дългогодишна практика. По думите му полицията и прокуратурата са на страната на кмета, което е причина досега да не се е обръщало внимание на сигналите за купуване на гласове.

Можете да си припомните материала на Виктория Симеонова тук:

Репортерът ни Дани Йорданов се срещна с Мариян Цонев. Кметът категорично отрече да има общо със спирането на водата или с купуването на гласове. Той демонстрира арогантно отношение и избегна неудобните ни въпроси.

Можете да си припомните срещата на Мариян Цонев с Дани Йорданов във видеото горе.

Надяваме се Прокуратурата да си свърши работата и порочните практики в Гурково да бъдат прекратени. Oчакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Прокуратурата повдигна обвинения на скандалния кмет на Гурково

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции