<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От ГЕРБ най-с...

Прокуратурата привика Нинова по сигнал на изгонения от БСП Кирил Добрев (видео)

04 Октомври 2022
0 201

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде извънреден брифинг с изненадваща новина. В понеделник тя е получила призовка от прокуратурата да се яви на разпит и да предаде записи и заверени стенограма и протокол от Национален съвет на БСП, провел се през август.

По жалба на Кирил Добрев е образувана прокурорска проверка за изказвания на членове на Националния съвет.

Кирил Добрев се просълзи, че е изгонен от “храма” на БСП (видео)

“Да говориш на партийно събрание се оказа престъпление, защото те двамата са извикани, защото са се изказвали на партийно събрание. Преписки на престъпници стоят с години на прокурорските бюра, това нещо е задвижено в рамките на един месец. Цялата машина е включена срещу БСП”, заяви Нинова.

Новината идва непосредствено след парламентарните избори, на които БСП отново показа слаб резултат и се нареди като 5-та политическа сила. На брифинг вчера Нинова заяви категорично, че ръководството няма да подаде оставка и определи рекордно ниската избирателна активност и слабата подкрепа за партиите като “двоен шамар за политическата класа у нас”.

Крум Зарков: Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети (видео)

Назначената проверка тя нарече “преврат” и “безпрецедентен” акт, с който Борисов включва в борбата срещу столетницата “последното си оръжие” – прокуратурата. Нинова обяви и какви ще бъдат последващите ѝ стъпки оттук насетне:

  • няма да предостави изисканите от прокуратурата документи: “да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, чакам ги на “Позитано” 20 да дойдат и да си ги вземат”
  • няма да се яви на разпит: “да дойдат и да ни заведат принудително”
  • ще сигнализира всички възможни и европейски институции
  • закани се, че докато тя е председател на БСП, партията на няма да влезе в “игрите и задкулисието им”
Прокуратурата привика Нинова по сигнал на изгонения от БСП Кирил Добрев (видео)

Прокуратурата привика Нинова по сигнал на БСП Кирил Добрев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции