<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осветителят ...

Прокуратурата проверява новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

10 Ноември 2021
0 9694

Прокуратурата проверява новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала още вчера по случая с разпространените в мрежата предполагаеми нови снимки на екс-премиера и лидер на партия ГЕРБ.

Появиха се нови снимки от спалнята на Бойко Борисов, пак с пачки и пистолет

Преди ден бяха разпространени кадри на спящия и гол Борисов до нощно шкафче, в чието чекмедже има пачки евро. Стаята е същата, чаршафите на леглото са различни. Спалното бельо се различава и на двата кадъра, което означава, че вероятно са правени в различни дни. Този път Борисов спи в различна поза и е завит с кърпа. На нощното шкафче и този път се вижда оставен пистолет.

Излезе и видео с чекмеджето с пачките и пистолета в спалнята на Бойко Борисов

Снимките от лятото на 2020 г.

На предишните снимки имаше златни кюлчета. Предишната порция снимки от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 г. Тогава реакцията на Борисов бе да каже, че са режисирани. След това в интервю пред немския вестник “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” той обясни, че снимките били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари.

Прокуратурата проверява новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов
Снимка: БулФото
Румен Радев, “Мата Хари”, Светослав Илчовски, Маги Бадер

Преди това тогавашният премиер твърдеше, че бил “сготвен” от хората на президента Румен Радев, които му пратили една “прекрасна госпожа” да го нащрака. Коя е “Мата Хари” така и не се разбра. Месеци по-късно агробизнесменът Светослав Илчовски заяви, че знае коя е жената, снимала Борисов. Той не посочил името ѝ пред прокуратурата, в резултат на което за разпит бе привикана манекенката Маги Бадер.

Набедената за “Мата Хари” плеймейтка отрече да познава Борисов и не знае защо е замесена в скандала (видео)

Тя отрече да има нещо с историята и заплаши със съд всеки, който твърди противното. Самият Борисов съжали, че е пострадало невинно момиче.

Реакцията на прокуратурата тогава

След пускането на първите снимки, макар и с огромно нежелание, прокуратурата започна проверка. Очаквано тя беше прекратена без резултат.

Прокуратурата: Не можем да проверим банкнотите и кюлчетата от чекмеджето на Борисов само по снимка

Първо прокурорите обясняваха, че не могат да направят експертиза на евровите банкноти или златните кюлчета, макар че при парите се виждаха серийните им номера, което би следвало да улесни търсенето. За продажбата на златни кюлчета от т.нар. инвестиционно злато също има строг ред.

Прокуратурата проверява новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

В края на миналия декември Софийската градска прокуратура обяви, че няма данни за извършено престъпление. Един от изводите бе, че пачките и кюлчетата може и да не отразяват обективната действителност, т.е. снимките да са нагласени, както твърдеше и самият Борисов.

“Възложена е проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт. За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана”, се казва в прессъобщението на Прокуратурата.

Прокуратурата проверява новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

Източник: Прокуратура на Република България

Снимки: Afera.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции