<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ердоган пост...

Прокуратурата разкри схема за трафик на нелегални имигранти (видео)

17 Януари 2023
0 81

В брифинг относно акция “Хавала”, излъчен от NOVA, прокуратурата даде информация за схемата за трафик на нелегални имигранти.

Акцията е насочена към организаторите от българска страна. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева разкри, че в страните участнички в схемата, Турция, България и Сърбия, съществува тясна пирамидална структура от хора, които се занимават с организацията на процеса. Начело седи основният организатор, който вербува т. нар. организатор на трафика. Той поддържа връзка с двама отговорници, които набират шофьори и търсят места за временно настаняване на мигрантите.

Основните организатори в трите страни поддържат комуникация помежду си, като предаването на мигрантите става на определана точка на българо-сръбската граница.
Плащането се извършва след като основният организатор от турска страна потвърди, че хората се намират на определаната точка, разяснява г-жа Милева.

Прокуратурата разкри схема за трафик на нелегални имигранти (видео)

Стандартната тарифа е 2-3 хиляди евро на човек. Тя може да достигне до 10 хиляди ако се отнася до специални услуги за по-малки групи хора от 5-6 човека.

Каналджиите с нова схема: Превозват мигранти в инкасо автомобил

От МВР уверяват, че са започнали активна борба срещу нелегалния трафик. Поддържа се постоянна комуникация с турските власти и европейските партньори.

В хода на акция „Хавала” са проверени 7019 лица, 4202 превозни средства и 624 адреса, според данни на МВР.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции